В Україні стартувала вступна кампанія

29.06.2017 / Новини

В Україні сьогодні, 29 червня, стартує вступна кампанія до вищих навчальних закладів.

Про це повідомила Міністр освіти Лілія Гриневич, – передає “Слово і Діло“.

“29-го червня абітурієнти створюють електронні кабінети і подають 9 заяв на 4 спеціальності. Це можуть бути заяви як в 1 вуз, так і в 9. Ми не обмежуємо кількість вузів, а тільки кількість спеціальностей”, – сказала Гриневич.

У цьому році також діє система пріоритетності, коли абітурієнт визначає за шкалою від 1 до 9 пріоритетність своїх заяв до вищих навчальних закладів, де 1 – найвища пріоритетність.

Заяви подаються в електронному кабінеті з 12-го липня до 26-го липня. Оприлюднення рейтингових списків зарахування за результатами ЗНО має відбутися не пізніше 12-ї години 1 серпня.

З 12 по 20 липень відбувається зарахування на підставі співбесід та конкурсів. Оприлюднення списків зарахованих за співбесідою та творчих конкурсів відбутися не пізніше ніж 24 липня.

У цьому році для вступу діють сертифікат і ЗНО 2016 і 2017 років.

Міністр повідомила, що при приймальних комісіях вузів працюватимуть відділи технічної підтримки, в які можна звернутися у разі проблем з реєстрацією або в разі відсутності можливості самостійно створити електронний кабінет.

Також, як повідомила Гриневич, під час вступної кампанії буде працювати гаряча лінія, окремо буде працювати гаряча лінія для вступників з Криму і з окупованих територій Донбасу.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*