В Україні стартує реєстрація для участі в ЗНО

06.02.2018 / Новини

В Україні сьогодні стартує реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні, яка триватиме до 19 березня.

Про це повідомляє Український центр якості освіти.

Охочим узяти участь у ЗНО необхідно за допомогою сервісу «Зареєструватися» на сайті УЦОЯО, сформувати та роздрукувати реєстраційну картку, що є одним з обов’язкових документів для здійснення реєстрації.

Після створення реєстраційної картки майбутній учасник ЗНО має сформувати комплект реєстраційних документів. Комплект документів учнів, які цьогоріч проходять державної підсумкової атестації (ДПА) у формі ЗНО, подають до закладу освіти, у якому навчаються, а решта осіб надсилає самостійно (бажано рекомендованим листом) на адресу регіонального центру, указану в контрольно-інформаційному листі. Рекомендації щодо реєстрації, у тому числі перелік документів, необхідних для реєстрації, розміщено в розділі «Учасникам/Процедура реєстрації».

Підтвердженням факту реєстрації для участі в зовнішньому оцінюванні є сертифікат, який абітурієнтам буде надіслано в індивідуальному конверті разом з реєстраційним повідомленням учасника ЗНО та інформаційним бюлетенем «Зовнішнє незалежне оцінювання. 2018 рік». Ці документи будуть надіслані учням, які складають ДПА у формі ЗНО, до закладу освіти, у якому вони навчаються. Іншим категоріям осіб – на адресу, вказану під час реєстрації.

Для кожного зареєстрованого учасника на сайті УЦОЯО буде створено інформаційну сторінку, доступ до якої можливий за номером і пін-кодом сертифіката. На інформаційній сторінці буде розміщено інформація про обрані предмети для проходження тестування, а згодом також адреси пунктів проведення ЗНО та результати проходження тестування.

У разі потреби кожен може внести зміни до реєстраційних даних, здійснивши перереєстрацію. Вона триватиме з 6 лютого до 2 квітня 2018 року після отримання сертифіката ЗНО.

Для перереєстрації потрібно внести зміни до реєстраційних даних за допомогою спеціального сервісу «Внести зміни», розміщеного на веб-сайті УЦОЯО. Вхід до сервісу – за номером і пін-кодом сертифіката.

Далі потрібно буде оформити нову реєстраційну картку, повторно сформувати комплект реєстраційних документів, вклавши до нього отриманий раніше сертифікат.

Пакет документів треба подати до відповідного регіонального центру в той самий спосіб, у який це було здійснено під час реєстрації.

Аналогом інформаційної сторінки є мобільний додаток «Моє ЗНО», який надає змогу учасникам тестування отримати інформацію про проведення ЗНО на власний мобільний пристрій.

Якщо учасник ЗНО через певні причини не зможе взяти участь у тестуванні, він повинен до 16 квітня 2018 року надіслати до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти сертифікат і заяву про відмову в реєстрації.

У 2018 році для вступу до закладу вищої освіти абітурієнти можуть подавати сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання 2016, 2017 (окрім результатів з іноземних мов) та 2018 років. Основну сесію ЗНО буде проведено з 22 травня до 13 червня, додаткову – з 2 до 11 липня.

Найсуттєвішими нововведеннями у проведенні зовнішнього незалежного оцінювання в 2018 році стали: запровадження ДПА з української мови у формі ЗНО для учнів (студентів) закладів професійної та вищої освіти; визначення результатів ДПА з іноземних мов за двома рівнями (стандарт і профільний); запровадження перевірки розуміння мови на слух у тестах з іноземних мов; апробація технології проведення ЗНО для осіб з порушеннями зору, які використовують у процесі навчання шрифт Брайля.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*