В Україні реформуватимуть поштовий зв’язок

22.10.2016 / Новини

Мінінфраструктури пропонує обмежити формат посилки масою до 30 кг.

Міністерство інфраструктури України пропонує внести зміни в Закон України Про поштовий зв’язок.

Про це свідчить відповідний проект закону, текст якого оприлюднений на сайті міністерства.

Так, Мінінфраструктури пропонує обмежити формат посилки масою до 30 кг, листів – до 2 кг. Згідно з чинним законодавством, посилка – це поштове відправлення з предметами культурно-побутового та іншого призначення, не забороненими законодавством до пересилання, розміри, маса і порядок упакування якого встановлені відповідно до законодавства України.

Також згідно з новим документом, лист – письмове повідомлення, вкладене у конверт, або оформлене іншим чином поштове відправлення, що містить письмове повідомлення масою до 2 кг, яке повинно бути доставлене на адресу, вказану в самому повідомленні або його упаковці, тоді як раніше вагові параметри листи прямо вказані в законі не були.

Крім цього, документ має ряд інших нововведень. Порівняно з чинним законом, новий документ розширено поняттями адресної поштової розсилки, до якої належать рекламні, маркетингові або інформаційні матеріали, інші друковані матеріали. У свою чергу рахунки, рахунки-фактури, фінансові звіти не вважаються адресною поштовою розсилкою.

У законі також пропонується передбачити поняття відправлення EMS – міжнародного реєстрованого поштового відправлення масою до 30 кг з вкладенням документів та/або товарів, яке приймається, перевозиться та доставляється найшвидшим способом.

Крім того, з’являється нове поняття – кур’єрська послуга поштового зв’язку – послуга поштового зв’язку щодо прийому від відправника та/або вручення поштових відправлень адресатові (одержувачу), які здійснюються не на об’єктах поштового зв’язку, з можливістю здійснення відстеження пересилання поштового відправлення з моменту прийому від відправника до його доставки адресату (одержувачу) і отримання підтвердження про вручення поштового відправлення в письмовій або електронній формі.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*