В Україні продовжили заборону на виселення з гуртожитків

09.02.2019 / Новини

Закон про продовження мораторію на виселення мешканців гуртожитків набув чинності в Україні 8 лютого.

За внесення відповідних змін до закону “Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків” депутати проголосували 15 січня, – інформує 24 канал.

7 лютого він вийшов друком в офіційному виданні Верховної Ради “Голос України” і набув чинності наступного дня після опублікування.

У документі зазначено про внесення змін до деяких формулювань у законі. Ці зміни передбачають, що мораторій діятиме з дня опублікування “до завершення виконання Загальнодержавної цільової програми передачі гуртожитків у власність територіальних громад”.

Раніше було вказано, що цю програму мають намір реалізувати в Україні впродовж 2017-2021 років. З документу також забрали конкретний термін реалізації “до 1 січня 2022 року”.

Що це означає для українців? Згідно з законом поки ця Загальнодержавна програма не буде реалізована і гуртожитки в Україні не будуть передані у власність територіальних громад, їхніх мешканців виселяти заборонено. Мова йде про гуртожитки, збудовані до 1 грудня 1991 року.

Вступ в силу цього закону також забороняє відчуження такого житла, крім як передачу його у комунальну власність міських, селищних чи сільських рад відповідно до закону.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*