В Україні по-новому виготовлятимуть коньяки

14.08.2018 / Новини

Виробникам коньячної продукції в Україні висувають нові вимоги щодо виробництва.

Як інформує видання “Економічна правда“, виробників коньячної продукції зобов’яжуть використовувати частки вітчизняних коньячних спиртів при виробництві ординарних коньяків.

Документ передбачає, що виробники ординарних коньяків України у процесі виробництва повинні щороку поступово збільшувати частку коньячних спиртів вітчизняного походження.

Так, вже з 2019-го року частка вітчизняних коньячних спиртів при виробництві коньяків України повинна становити 15%, у 2020 році – 20%, 2021 року – 25%, 2022 року – 30%, 2023 року – 40%, 2024 року – 50%, 2025 року – 60%, 2026 року – 70%, а до 2027 року вона зросте до 85%.

Спеціалісти пояснюють, що раніше для виготовлення ординарних коньяків України частина виробників використовувала іноземний коньячний спирт і таким чином дотувала іноземних виробників сировини.

В “Укрвинпромі” переконані, що введення в дію нових правил сприятиме збільшенню площ під виноградні насадження і загалом підвищить рівень соціального значення галузі виробництва коньяків в Україні.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*