В Україні офіційно зареєстровано третій випадок дифтерії

11.07.2018 / Новини

У вівторок, 10-го липня, МОЗ повідомило, що в Україні зареєстровано третій випадок захворювання на дифтерію.

Цього разу захворів 15-річний підліток у Київській області. Діагноз лабораторно підтверджений. Хлопець перебуває в інфекційному відділенні Київської обласної дитячої лікарні м. Боярка.

Як повідомила ZAXID.NET начальник відділу комунікацій Центру громадського здоров’я МОЗ Ольга Захарченко, на дифтерію захворів житель селища Коцюбинське, що під Києвом. Захворювання розпочиналося як ангіна та при ретельнішому обстеженні виявили, що це – дифтерія. Хворому ввели сироватку. Зараз він під наглядом лікарів.

Це вже третій випадок захворювання на дифтерію у цьому році. Перші два були зафіксовані у Рубіжному Луганської області. Перший випадок був у січні 2018 року, захворів 32-річний чоловік, другий випадок – у червні: дифтерію діагностували у 36-річного чоловіка.

Про те, що за спалахом кору в Україні буде і спалах дифтерії, лікарі попереджали давно. Причина – низький рівень вакцинації проти цього захворювання. Захворювання на кір також розпочиналося з окремих випадків, а зараз в Україні вже понад 25 тис. дітей і дорослих перехворіли цією недугою (12 померли). Якщо буде спалах дифтерії, жертв буде значно більше.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*