В Україні не скасовуватимуть жовтий сигнал світлофора

20.04.2018 / Новини

Поки в Україні не скасовуватимуть жовтий сигнал світлофора та наразі лише вивчається питання доцільності такого рішення. Крім того, триває дослідження щодо написання нових ДСТУ з роботи світлофорів.

Таку заяву зробив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, передає “Центр транспортних стратегій”.

Ніхто не збирається прибирати або скасовувати жовтий сигнал на працюючих світлофорах. Ніхто не збирається робити повну заміну всіх світлофорів у державі. Кабінетом Міністрів України доручено вивчити питання, опрацювати та надати пропозиції. Для ухвалення рішення є потрібною консолідована виважена позиція низки міністерств і відомств. Поки про заборону жовтого сигналу світлофора не йдеться. Питання на стадії вивчення. Тобто Кабмін ініціював дослідження питання скасування миготливого жовтого сигналу світлофора та написання нових ДСТУ з роботи світлофорів. І все,– зауважив посадовець.

За його словами, причиною такого кроку стала велика кількість смертельних ДТП цьогоріч (загалом 532, в яких загинули 24 людини), більшість з яких сталися внаслідок порушення проїзду нерегульованих перехресть та перевищення швидкості.

“І це при тому, що жовтий забороняє рух. Тільки з початку року ми маємо мінімум 4 резонансні ДТП, у яких є загиблі та постраждалі. Ми не можемо і далі ігнорувати такі випадки і маємо реагувати. Окрему увагу треба сфокусувати на роботі жовтого сигналу світлофора в режимі миготіння, коли він сповіщає про нерегульоване перехрестя або наявність пішохідного переходу. Саме з цією метою Урядом дано розпорядження щодо опрацювання питання і підвищення безпеки дорожнього руху”, – додав Лавренюк, пише Урядовий портал.

Нагадаємо, через страшну у аварію у Кривому Розі Кабінет міністрів вирішив винести на розгляд урядового ради з дорожнього руху питання про можливість скасування жовтого сигналу світлофора.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*