В Україні хочуть змінити закон про перебиті номери

19.02.2018 / Новини

У Верховній раді зареєстрований законопроект, який змінює формулювання статі Кримінального кодексу щодо протиправних дій пов’язаних зі зміненою номера кузова автомобіля.

В нинішній редакції статті 290 кримінального кодексу передбачено покарання за знищення, підробку або заміну номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу.

В запропонованій законопроектом редакції пропонується карати лише за умисні маніпуляції з номером кузова та агрегатів, – пише Авто-24.

Фактично, нова редакція є більш чіткою і виключає кримінальну відповідальність в разі якщо номера кузова, вузлів або агрегатів були знищені корозією, в наслідок ДТП або з інших причин які не можна пов’язати з умисним знищенням.

Також законопроектом пропонується доповнити статтю 290 кримінального кодексу словами … з метою приховати інший злочин або полегшити його вчинення. Це означає, що до покарання за маніпуляції з номером кузова не повинні притягати осіб, що стали жертвою шахраїв та придбали автомобіль зі зміненим або знищеним номером кузова.

Покарання за порушення вимог статті 290 кримінального кодексу залишиться без змін: штраф від ста п’ятдесяти (2 550 грн.) до двохсот п’ятдесяти (4 250 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі терміном до трьох років.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*