В Україні активно розводять равликів: як вирощують і по скільки продають

21.10.2018 / Новини

В цьому році найбільша в Україні ферма відправить на експорт 50 тонн равликів. Розводити їстівних равликів – неабияк перспективний бізнес, кажуть фахівці. І в нашій країні він активно розвивається. Швидка окупність – менш як півроку.

Їстівні равлики живуть під спеціальними щитами. Чотири рази за ніч їх треба полити водою. Годують равликів спецкормами і різновидом ріпи, яку завозять з Польщі, – пише “Сьогодні”.

В Україні вирощують два види їстівних равликів. Ті, що побільше, – “Максима”, їх люблять, зокрема, французи і португальці. Менші – “Мюллер”. В основному їх купують іспанці й італійці.

Великі равлики купують за 2-2,5 євро за кілограм, маленькі – за 3,3.5 євро.

Равлики – продукт дієтичний: у ста грамах – всього 90 кілокалорій. М’ясо на третину складається з легкозасвоюваного білка. А ще споживання молюсків сприяє зниженню холестерину і зміцненню серцево-судинної системи.

В 2015 році вітчизняні фермери продали за кордон понад 250 тонн равликів. Протягом наступних двох років – до 350 тонн. А ось в цьому році об’єм експорту знизився до 85 тонн.

Експерти пояснюють: продавати стали не диких виноградних равликів, а дорогих. Зараз в Україні равликових ферм близько двох десятків. Але експерти впевнені, що ця цифра буде збільшуватися.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*