В Україну прибуло понад 300 тисяч доз вакцини проти кору, паротиту та краснухи

29.12.2019 / Новини

На замовлення Міністерства охорони здоров’я з-за кордону прибуло 363 400 доз вакцини проти кору, краснухи та паротиту.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Зазначається, що вакцини вже почали направляти в регіони.

“Цього тижня прибула остання партія доз вакцин КПК “Пріорикс” бельгійського виробництва GSK (GlaxoSmithKline) у цьому році. Їх якнайшвидше направлять у регіони. Вакцина “Пріорикс” прекваліфікована ВООЗ. Ця процедура передбачає, що препарат відповідає найвищим європейським оцінкам якості”, – йдеться у повідомленні.

Як уточнюється, всього цього року Дитячим фондом ООН доставлено 1,7 млн вакцин проти кору, краснухи та паротиту.

Також у МОЗ додають, що щеплення можна отримати безоплатно у державних закладах охорони здоров’я або приватних клініках, які уклали договір з Національною службою здоров’я України. При цьому безоплатно щепитися можуть усі діти, а також дорослі, які не хворіли на кір і не мають підтверджених даних про вакцинацію від кору.

Міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька заявила, що також вакцини будуть використовуватись для реагування на спалах кору, який триває в Україні з 2017 року.

“Цей спалах кору ще раз показав наслідки безпідставного ігнорування планових щеплень, тому закликаю всіх ще раз переглянути вакцинальний статус своїх дітей і свій особисто та надолужити пропущені щеплення”, – зазначила вона.”

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*