В Україні змінилися правила дорожнього руху: врегулюють переміщення людей на візках

10.12.2019 / Новини

Правила дорожнього руху в Україні змінилися. Справа в тому, що Верховна Рада прийняла законопроект, який регулює переміщення людей на інвалідних візках.

За законопроект 0963 від 29 серпня 2019 року проголосували 350 народних депутатів, повідомляє РБК-Україна.

Проект закону «Про внесення змін до закону України «Про дорожній рух» щодо організації дорожнього руху для осіб, які рухаються в кріслах колісних» повинен захистити права людей з інвалідністю.

Новий закон передбачає, що люди, які пересуваються в інвалідних візках, повинні здійснювати рух по тротуарах, пішохідних або велодоріжками зі швидкістю пішохода. При цьому їм необхідно виконувати всі вимоги, які є і до пішоходів.

Людям на візках дозволяється повертати наліво і розвертатися на дорогах, на яких є лише одна смуга для руху в кожному напрямку. При цьому на дорозі не повинно бути трамвайних колій посередині. Під час руху на дорогах люди в інвалідних візках повинні виконувати вимоги, які стосуються велосипедистів.

Крім того, люди, які пересуваються в інвалідних візках повинні використовувати справні крісла. Їм заборонено переводити вантажі, які не заважають керувати візком. Закон також забороняє буксирувати причепи і перевозити пасажирів.

Люди в інвалідних візках повинні здійснювати рух по краю проїзної частини дороги. Важливо, щоб вони їхали в напрямку машин по правій крайній смузі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*