В Україні змінюються правила будівництва житлових будинків

22.08.2019 / Новини

З 1 грудня в Україні набудуть чинності нові державні будівельні норми (ДБН) щодо проектування житлових будинків «Житлові будинки.

Основні положення» з підвищеними вимогами до енергоефективності, відкритості і доступності житла, — повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з посиланням на слова заступника міністра Лева Парцхаладзе.

«Вони (нові ДБН, – ред.) дозволяють проектувати кухні-ніші у квартирах, підвищують вимоги до енергоефективності житла, його відкритості і доступності, регламентують обов’язкові ліфти в будинках з 4-ма і більше поверхами, прибирають стару норму проектування радіоточок в кожній квартирі, дозволяють вбудовувати громадські заклади на будь-яких поверхах і ще багато інших змін», – цитує прес-служба Парцхаладзе.

Відзначається, що обов’язкові до виконання нові будівельні норми будуть поширюватися на нове будівництво, реконструкцію, капремонт та технічне переоснащення житлових будинків висотою до 73,5 м включно.

При цьому будинки з більшою висотою будуть регулюватися будівельними нормами щодо висотних будинків.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*