В Україні затримали очолювану поліцейським банду наркоторговців

25.04.2019 / Новини

У Києві викрито банду, до якої входили 12 людей, зокрема, чинні та колишні правоохоронці, які підозрюються у причетності до масового виробництва та збуту наркотичних речовин, а також до вербування українців для виготовлення та збуту наркотиків у Росії.

Усіх учасників банди затримали, затриманим оголошено підозри і очікується обрання їм запобіжних заходів.

Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу прокуратури Києва.

“Під час масштабної спецоперації… затримано 12 учасників злочинної групи, у тому числі діючих та колишніх правоохоронців, які причетні до масового виробництва та збуту наркотичних речовин, а також до вербування українських громадян для виготовлення та збуту наркотиків на території Російської Федерації”, – повідомили у столичній прокуратурі.

Як зазначається, “організаторами злочинної групи виявилися 23-річний поліцейський полку поліції особливого призначення ГУНП у місті Києві та 31-річний мешканець Київщини, яким вдалося утворити стійке ієрархічне угрупування, з чітким розподілом функцій, використанням заходів конспірації та суворим підпорядкуванням”.

Організатори підшукали серед своїх знайомих осіб, які мали знання, необхідні для організації виробництва особливо небезпечних психотропних речовин та їх аналогів – PVP та амфетаміну, а також навички спілкування із людьми для їх вербування та схиляння до дистрибуції наркотичних речовин, додали у прокуратурі.

“Загалом до складу злочинної групи, окрім організаторів, увійшло ще десятеро осіб, у том числі двоє діючих правоохоронців (слідчий Києво-Святошинського ВП ГУНП у Київській області та оперуповноважений Переяслав-Хмельницького ВП ГУНП у Київській області), колишній співробітник СУ ГУНП у Житомирській області та ще 7 цивільних”, – вказали у відомстві.

Згідно з розподілом ролей, за даними прокуратури, учасники злочинного угруповання підшуковували на території Києва та Київської області підходящі об’єкти нерухомості для облаштування нарколабораторій. Здійснювали придбання необхідних хімічних реагентів та обладнання, а також розфасовували та здійснювали закладки наркотичних речовин на території міста Києва.

Окрім того, як зазначається, “за вказівкою організаторів учасники злочинної групи замовляли та поширювали через веб-сайт рекламу з інформацією про інтернет-магазини Escobar 24/7 та Medussa, де покупці могли придбати цей товар”. “За допомогою бот-програм клієнти замовляли товар, отримували інформацію про номер замовлення та спосіб оплати”, – додали у прокуратурі.

“Окремий епізод злочинної діяльності цієї групи – це вербування українських громадян, що мали уразливий майновий чи психологічний стан, для подальшого їх переміщення через державний кордон до Російської Федерації з метою експлуатації на небезпечних для здоров’я виробництвах, де виготовлялися наркотичні речовини”, – зазначили у столичній прокуратурі.

“24 квітня 2019 року під час спецоперації силовиків усі учасники злочинної групи, у тому числі організатори, були затримані. Крім того, проведено понад 50 одночасних обшуків на території Києва, Київської та Хмельницькій областей за адресами проживання фігурантів, у їхніх автомобілях та приміщеннях, які вони використовували у своїй злочинній діяльності”, – повідомили у відомстві.

Під час обшуків, як вказано, вилучено близько 5 кілограмів прекурсорів (фенілпропен), амфетамін, марихуану, “солі”, пігулки екстазі, устаткування для виготовлення наркотиків, понад 40 тисяч доларів США, 5 тисяч євро, більше 20 тисяч гривень. Крім того, як зазначається, вилучено предмети, схожі на зброю та набої, значну кількість сім-карт, банківські картки, мобільні телефони, чорнові записи.

“Наразі затриманим оголошено підозри за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини) КК України. Підготовлено клопотання до суду про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою”, – повідомили у прокуратурі.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*