В Україні запустили е-пенсію

18.07.2019 / Новини

Кабінет Міністрів України запустив послугу е-пенсія, схваливши постанову про електронні послуги у сфері пенсійного забезпечення.

Відповідне рішення ухвалили 17 липня, – інформує РБК-Україна. 

Заступник голови Держагентства з питань електронного урядування Олексій Вискуб зазначив, що постанова передбачає суттєву оптимізацію та запровадження онлайн таких масових та суспільно важливих послуг:

  • призначення пенсії;
  • перерахунок пенсії;
  • призначення до пенсії надбавок, допомоги, доплат та компенсацій;
  • поновлення виплати пенсії;
  • переведення з одного виду пенсії на інший.

Із його слів, завдяки запровадженню електронної взаємодії кількість документів, що вимагаються від заявника, буде зменшено на 9.

У пояснювальній записці до проекту вказано, що впровадження електронної взаємодії між органами Пенсійного фонду та іншими органами виконавчої влади дасть змогу використати потенціал 5-7 функціонуючих у державі електронних інформаційних реєстрів.

“Враховуючи те, що в Україні близько 12 млн пенсіонерів, а також те, що є можливість подання заяв в електронному вигляді, суттєво зменшиться кількість громадян, які особисто відвідують органи Пенсійного фонду для подання документів. Відбудеться значна економія робочого часу працівників”, – зазначається у записці.

У Кабміні також пояснили, що знизиться адміністративне навантаження на громадян. Суттєво скоротиться кількість документів, які необхідно подавати для отримання пенсій, надбавок та доплат до них.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*