В Україні заарештували 645 вагонів, що належать родині ексміністра оборони

13.06.2022 / Новини

Прокуратура заарештувала та передала АРМА 645 вагонів, що належать родині колишнього міністра оборони України Павла Лєбєдєва.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Щодо Павла Лєбєдєва проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади. Він був міністром оборони України в уряді колишнього президента України Віктора Януковича. І втік з країни тоді, коли ж і Янукович. Його оголосили у розшук за державну зраду.

Під час розслідування виявилося, що на території України здійснюють свою діяльність ряд підприємств, кінцевим бенефіціарним власником яких є родина Павла Лєбєдєва. Окрім того, слідчі встановили, що ці підприємства займаються поставками та реалізацією товарів на території Росії, а також виробляють обладнання для оборонно-промислового комплексу держави-агресора.

У ході розслідування кримінального провадження арештовано 645 залізничних вагонів вартістю близько 650 мільйонів гривень. Наразі арештоване майно передали в управління АРМА.

Крім того, за клопотанням прокуратури накладено арешт на інше майно цієї фінансово-промислової групи підприємств та їх власників. Зокрема, заарештували 30 земельних ділянок, 30 об‘єктів нерухомості, у тому числі 6 цілісних майнових комплексів та корпоративні права 22 суб‘єктів господарювання.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*