В Україні з грудня скоротять термін дії «жовтого» COVID-сертифікату

22.11.2021 / Новини

З 1 грудня в Україні скорочують термін дії «жовтого» COVID-сертифікату із 120 до 30 днів.

Про це у коментарі розповіла заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук, – пишуть Волинські Новини.

З її слів, про такі нововведення стало відомо 22 листопада під час відеоселекторної наради із МОЗ.

«Станом на сьогодні на Волині є велика кількість людей із «жовтим» COVID-сертифікатом. І вони вважають, що можуть ним користуватися на постійній основі. Ні. Навіть якщо ми перейдемо до «помаранчевої» чи «жовтої» зони, з 1 грудня 2021 року «жовтий» сертифікат діятиме лише місяць. Тобто, з 1 грудня, якщо у вас введена одна доза вакцини, «жовтий» сертифікат буде дієвим протягом місяця. Далі – ні. Так само, як і тест-ПЛР діє 72 години. Згодом цю інформацію розмістять на офіційному сайті МОЗ», – проінформувала посадовиця.

Вона нагадала, що в умовах «червоної» зони епіднебезпеки відвідування торгівельно-розважальних, культурних, спортивних, та промислових закладів торгівлі дозволять лише власникам «зеленого» паспорту вакцинації, тобто тим, у кого є дві дози вакцини.

Нагадаємо, у відповідності до постанови уряду № 1236 «жовті» COVID-сертифікати отримують після першої дози вакцини. Термін їх дії – 120 днів. Натомість «зелений» вакцинальний паспорт можна отримати після повного курсу вакцинації. Він діятиме 365 днів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*