В Україні виявили майже 800 підпільних будинків для літніх людей

24.02.2021 / Новини

В Україні виявили 786 нелегальних постачальників соцпослуг з постійним або тимчасовим проживанням.

Про це заявив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, – повідомляє Корреспондент.net.

Чернишов представив результати розслідування пожежі в нелегальному притулку для літніх людей у Харкові, а також результати перевірок діяльності установ, що надають соціальні послуги.

«Виявлено 786 постачальників соціальних послуг з постійним або тимчасовим проживанням громадян, відомості про яких відсутні в Реєстрі. Перевірено 620 установ, з них до реєстру включено лише 29 закладів, що надають послуги стаціонарного догляду. Робота з перевірки установ, що надають послуги особам похилого віку, особам з інвалідністю та інших груп ризику, триває і буде завершена на 1 березня 2021 року», – сказав Чернишов.

Тепер до 15 березня заклади включать до Реєстру.

Нагадаємо, 21 січня у Харкові в двоповерховій житловій будівлі, переобладнаній під будинок для старших людей, сталася пожежа, внаслідок якої загинули 15 осіб. За фактом пожежі поліція відкрила провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

У справі щодо розслідування причин пожежі затримали чотирьох осіб. Основними причинами виникнення пожежі у будинку для старших людей в Харкові стало свідоме порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки та підключення до будівлі електро- та газопостачання без отримання спеціальних дозволів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*