В Україні створили онлайн-карту стану доріг

28.07.2019 / Новини

“Укравтодор” анонсував презентацію онлайн-інструментів для відслідковування стану дорожнього покриття та ремонту доріг. Система буде відображати, на якій стадії знаходиться ремонт дорожнього покриття, і хто виконує роботи.

На думку експертів, це допоможе зменшити вплив людського фактору та збільшити прозорість процесів, пов’язаних з покращенням стану доріг в Україні, – повідомляє Аvto24.

“Без інформаційних технологій ми не зможемо швидко рухатись далі у процесі реформування та у підвищенні якості експлуатації та будівництва доріг. Наше завдання максимально спростити всі процеси на шляху до позитивного результату”, – зазначив Вадим Горюшко, директор Державного підприємства дорожнього зв’язку, інформаційного забезпечення та автоматики “Укрдорзв’язку”, яке буде адмініструвати геоінформаційну систему.

“Укравтодор” запустив геоінформаційну систему, яка буде наповнюватися інформацією про дорожнє покриття і автоматично визначати чи потрібен ремонт дороги, скільки він може коштувати, яка стадія ремонту дорожнього покриття та хто виконує роботи.

Відповідну онлайн-карту планується презентувати 24 серпня 2019 року.

Окрім цього, планується створити карту доріг, яка показуватиме стан проїзду та дорожні роботи на тому чи іншому відрізку дороги в зимовий період.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*