В Україні пропонують перенести вихідний на 8 травня

08.05.2019 / Новини

Володимир В’ятрович вважає за потрібне перенести вихідний день із 9 травня на 8 – День пам’яті та примирення.

День пам’яті та примирення в Україні відзначають 8 травня, тому голова Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович пропонує перенести вихідний день із 9 травня на 8, – пишуть Факти.

В’ятрович наголосив, що може залишатися два свята:  8 травня як День пам’яті та примирення, коли Україна разом з усією Європою вшановує всіх учасників війни, а 9 травня має залишатися Днем перемоги над нацизмом.

– Важливо, щоб статус вихідного дня перенесли саме на 8 травня, для того щоб ми поступово відмовилися від радянських традицій відзначення завершення Другої світової війни.

Ми прекрасно розуміємо, що ці радянські традиції сьогодні використовує Росія для дестабілізації ситуації в країні, – сказав В’ятрович.

Він додав, що вихідний день 9 травня став підставою для проведення різного роду політичних провокацій і маніпуляцій, які не мають нічого спільного з вшануванням загиблих учасників цієї війни.

Він переконаний, що в перенесенні вихідного жодної зневаги до живих ветеранів немає. Навпаки — такою зневагою для них є різного року політичні шабаші, свідками яких вони стають кожного року.

– Військові паради мають відбуватися лише в один день — День Незалежності України, – наголосив В’ятрович.

Читайте також:

1 Коментар В Україні пропонують перенести вихідний на 8 травня

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*