В Україні почав діяти новий податок на продаж автомобілів

28.05.2020 / Новини

Внесені зміни до Податкового кодексу України, які вступили в чинність 23 травня 2020 року, передбачають збільшення податку при продажу автомобілів.

Нещодавно був підписаний законопроєкт №1210, в якому частина змін торкнулася і автомобільної сфери, – інформує ТСН.

Так, законом закріплено введення податку на продаж третьої одиниці транспортного засобу за рік. Дія закону поширюється на продажу машин від 1-го січня 2020 року.

Якщо раніше у разі продажу (обміну) протягом одного року третього і подальшого автомобіля потрібно було заплатити державі 5 % його вартості, то тепер – 18 %. Новий податок стосується не тільки легкових автомобілів, але і будь-якого іншого транспорту, зокрема причепів, мопедів і мотоциклів.

Перший продаж ТЗ податком не обкладається. Якщо два, то державі доведеться віддати 5% його ціни, як і раніше. У разі продажу автобуса, вантажівки, трактора, спецтехніки й іншого рухомого майна стягується податок в розмірі 5 % від оцінкової вартості навіть на першу операцію в році.

У цьому випадку ставка робиться на перекупників. Їм тепер треба або виходити “з тіні” та платити податки, або відмовитися від свого бізнесу, – пише видання.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*