В Україні по-новому розраховуватимуть пенсії та соцвиплати

15.08.2020 / Новини

У 2021 році в Україні будуть по-новому розраховувати штрафи, пенсії та інші соціальні виплати. В тому числі, з 1 липня 2021 року базові величини для соцвиплат і для грошових стягнень пропонується встановити на позначці 2100 гривень.

На порталі Федерації профспілок України розміщений законопроєкт, в якому і вказана дана інформація, – передає Finance.ua.

У законопроєкті прописано, що в Україні хочуть поміняти підходи до нарахування прожиткового мінімуму і вдосконалення сфери його застосування.

Розрахункову величину прожиткового мінімуму хочуть поміняти:

  • для щомісячних соціальних виплат на базовий обсяг;
  • для розрахунку штрафів хочуть застосувати базову величину для грошових виплат і стягнень.

Також законом встановлено, що з 2022 року базові обсяги для соцвиплат, грошових платежів та стягнень будуть рости щороку, враховуючи інфляцію.

Нагадаємо, що рівень пенсії для кожного пенсіонера визначається індивідуально, з огляду на його страховий стаж і зарплату, з якої були сплачені податки.

Законодавство України передбачає, що пенсійні виплати виплачуються без урахування зарплати, крім особливих випадків, які прописані в законах. Тобто, після призначення пенсії, кожен має право отримувати соцвиплати і, паралельно, працювати.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*