В Україні можуть спростити правила розмитнення «євроблях»

28.04.2020 / Новини

Народні депутати України від партії “Слуга народу” зареєстрували законопроєкт щодо зменшення вартості на розмитнення “євроблях”.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат Євгеній Брагар, пише “ТСН”.

Йдеться про законопроект №3389 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спрощення умов ввезення на митну територію України транспортних засобів”.

“Ще 27 березня поточного року мною було підготовлено та подано законопроект №3270 щодо справедливого нарахування ПДВ при розмитненні авто.

Після цього у тісній співпраці з ГО “АвтоЄвроСила” та групою депутатів було підготовлено ще один законопроект 3389, яким вже передбачається перегляд ставок акцизного податку на автомобілі, а саме виключається коефіцієнт віку з формули. Тобто, за діючим законодавством розмір акцизу на дизельний автомобіль віком 10 років об’ємом 1.6 л становить 1200 євро, а за запропонованою законопроектом формулою лише 120 євро, тобто в 10 разів менше!

Такий механізм забезпечить справедливий розрахунок вартості розмитнення, коли купуючи автомобіль 2010 року випуску, майбутній автовласник не сплачуватиме акциз у 10 разів більший, ніж власник авто 2019 року.

Також законопроект захищатиме і майбутніх власників вантажного транспорту, ставки акцизного податку на який досить прийнятні, але виключно, якщо автомобіль не старший 5 років. У разі ввезення автомобіля старше 5 років застосовується коефіцієнт 40 (так, СОРОК, вам не здалося), а якщо автомобіль старше 8 років, то коефіцієнт 50!”.

2 Коментарів В Україні можуть спростити правила розмитнення «євроблях»

    • Звісно несправедливо але якщо так думати за попередників то внас довго не буде доступного розмитнення так само як не буде долара по 8грн

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*