В Україні лабораторно підтвердили 14 випадків коронавірусу, два – летальні

18.03.2020 / Новини

В Україні лабораторно підтверджено 14 випадків зараження Covid-19, з них два – летальні.

Про це повідомляє Укрінформ, посилаючись на Центр громадського здоров’я України на сторінці у Facebook.

“За результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України отримано 14 позитивних результатів на Covid-19: Чернівецька (10), Житомирська (1), Київська (1) області та м. Київ (2) “, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, із виявлених сьогодні випадків: у Київській області – 44-річний чоловік, що був за кордоном; у Чернівецькій області – шість осіб. Зокрема, 33-річна жінка (летальний випадок), особи віком 31, 10, 18 років, двоє малюків віком рік і десять місяців та шість місяців. Усі з них є контактними особами раніше підтвердженого випадку, повідомляють в ЦГЗ.

Також наголошується, що вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України досліджує не лише зразки людей, яким встановлено підозру, а і встановлених контактних осіб.

“Загалом вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України дослідила більше 640 зразків”, – зазначається в повідомленні.

У ЦГЗ нагадали, що більшість людей, що хворіють коронавірусом, переносять його, як звичайний ГРВІ. Власне, ця хвороба і є ГРВІ, але викликана невідомим раніше збудником. Так, Всесвітня організація охорони здоров’я оцінює летальність від Covid-19 на рівні 3,4%, водночас для 96,6% хворих ця недуга не матиме таких наслідків.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*