В УЄФА хочуть змінити систему відбору до Єврокубків

27.08.2016 / Новини, Спорт

Союз європейських футбольних асоціацій затвердив новий формат Ліги чемпіонів і Ліги Європи на сезони 2018/19, 2019/20 і 2020/21.

Як повідомляє прес-служба УЄФА, з 2018 року зміниться система відбору в єврокубки, а саме:

  • Переможець Ліги Європи буде отримувати пряму путівку в груповий етап Ліги чемпіонів (зараз він може потрапити в раунд плей-оф).
  • По чотири найсильніших клуби з чотирьох асоціацій з найвищим рейтингом будуть автоматично потрапляти в груповий етап Ліги чемпіонів.
  • Нова система підрахунку клубних коефіцієнтів: клуби будуть оцінювати виключно за власними результатами, тобто коефіцієнт асоціації більше не буде впливати на коефіцієнт клубу (виняток: якщо коефіцієнт клубу менше, ніж 1/5 коефіцієнта асоціації).
  • При розрахунку коефіцієнтів будуть враховуватися історичні успіхи клубу в цьому турнірі. Клуби, які перемагали в Лізі чемпіонів і в Лізі Європи, отримають додаткові очки.
  • В обох турнірах істотно збільшаться відрахування клубам і лігам.
  • Нова чотирирівнева система розподілу фінансів (базові виплати, виплати за результат, за індивідуальний коефіцієнт і за маркетинговий пул) буде більше заохочувати спортивні досягнення, тоді як частка маркетингового пулу зменшиться.

“Еволюція клубних турнірів УЄФА – результат обширних консультацій за участю всіх зацікавлених сторін. Поправки не змінять спортивного принципу і не вплинуть на право всіх асоціацій делегувати клуби в елітні клубні турніри Європи. Ми раді, що європейський футбол залишається єдиним і вірним концепції солідарності, чесної боротьби, справедливого розподілу і ефективного управління”, – сказав виконуючий обов’язки генсека УЄФА Теодор Теодорідіс, коментуючи дані нововведення.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*