В пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» заробітчанку змусили викинути у смітник усі харчі

01.02.2018 / Новини

Волиняни масово намагаються провезти до Польщі заборонені продукти: м’ясо, сало, ковбаси… Відтак, польські прикордонники “витрушують” з них гори харчів. А смітники біля кордону – переповнені.

Про це пише Район.Іваничі з посиланням на газету “Новий погляд+”.

«Минулого року ми з чоловіком вирішили їхати на заробітки в Польщу.
Це було літо, їхали на «трускавки» (полуницю). З дому взяли з собою продукти. Так як на крупах і супах довго не протягнеш, то не забули покласти в сумки м’ясо, сало, домашню ковбасу, кілька банок тушонки», – цитує видання слова волинянки.

За її словами, польський митник на пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» побачив усю провізію та змусив викинути у смітник. А волиняни “влетіли” на штраф у 300 злотих (більше 2-х тисяч гривень).

Крім того жінка додає, що таку картину на кордоні можна часто побачити.

«Коли перетинаєш кордон, здається, що незабаром українців у Польщі буде більше, ніж на Батьківщині. Всі масово хлинули туди. У цей час просто жахає видовище біля смітників, «під навєсом». Вони переповнені їжею», – розповіла волинянка.

У смітниках – домашня ковбаса, банки з тушонкою, паштетом.

«Хто часто їздить, про це знає, але сподівається, що «пронесе». А хто не знає і не цікавиться, може заробити штраф, ні копійки ще не отримавши», – резюмує волинянка.

Довідково:

При в’їзді до Польщі обмеженням і санітарному контролю підлягають продукти харчування тваринного походження, тобто м’ясні і молочні продукти. Такі продукти категорично не можна ввозити.

Громадяни, що везуть з собою м’ясні або молочні продукти, зобов’язані помістити їх в спеціальні контейнери, які є на прикордонних переходах. М’ясо і молочні продукти повинні пройти прикордонний ветеринарний контроль.

Якщо громадянин не повідомить про такі продукти, він може бути оштрафований або притягнутий до кримінальної відповідальності.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*