В озеро Павлівське на Іваничівщині запустили понад тонну коропа та амура

20.10.2020 / Новини

19 жовтня 2020 року відбулося зариблення озера Павлівське поблизу с. Павлівка Іваничівського району .

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

Вселення здійснювалося з ініціативи та коштом рибалок-любителів та місцевих жителів Іваничівського району. Основна мета зариблення – це відновлення популяції риб, їх кількісного та видового складу.

Так, до водосховища випустили 1700 екз. риби загальною вагою 1100 кг. Зокрема, 990 кг (1530 екз.) коропа та 110 кг (170 екз.) білого амура. Вага одного екземпляра малька становила від 600 до 700 грамів.

Контроль за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів здійснювали працівники Волинського рибоохоронного патруля. Також у зарибленні брали участь місцеві жителі, активні громадяни та працівники Павлівської ОТГ.

Зарибок для вселення виростили в ставовому рибному господарстві у с. Мирне Горохівського району Волинської області.

«Поповнення популяцій водних біоресурсів – один з важливих способів збільшення видового різноманіття та відновлення рибогосподарського потенціалу водойм. Випуск молоді цінних видів риб підтримує водні екосистеми та збільшує рибне багатство нашого регіону. До того ж, білий амур є природним біомеліоратором, який очищує водойми від зайвого фітопланктону та надлишку рослинності, зменшуючи цвітіння води і заростання акваторії, а короп – плодюча й швидкоростуча риба», – зазначив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Громадян закликають брати участь у збереженні рибних запасів, особливо в місцях вселення. Якщо ии помітили порушення правил рибальства просимо невідкладно повідомляти на телефонну «гарячу лінію»: (067) 360-78-40.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*