В Овадному підпалили авто священнику: нардеп Ігор Гузь взяв під особистий контроль розслідування справи (ВІДЕО)

17.02.2020 / Відео, Новини

Вночі на 16-те лютого в селі Овадне, що на Волині, невідомі спалили авто настоятеля храму Православної церкви України Сергія Місана.

У пресслужбі Нацполіції повідомили, автомобіль “Volkswagen T4” разом документами згорів на подвір’ї біля будинку священнослужителя. На щастя, ніхто з людей не постраждав. Правоохоронці встановлюють причини загоряння автівки.

За інформацією видання “Буг”, Сергій Місан припускає, що підпал може бути пов’язаний з релігійним конфліктом між парафіянами ПЦУ і УПЦ щодо храму у селі Сусваль, де він є настоятелем. Також він неодноразово чув погрози на свою адресу.


Авто згоріло біля будинку священника

Попередньо слідчі кваліфікують подію за ознаками “умисне знищення майна”.

Невідомі спалили авто священнику: відео

Депутат Верховної Ради Ігор Гузь взяв під особистий контроль розслідування справи, що сталася в селі Овадне Володимир-Волинського району.

Парламентар миттєво відреагував на подію і на своїй сторінці у соцмережі написав:

«Москва не спить і пробує огризатися… Без сумніву, ми спробуємо допомогти коштами для сім’ї священника, і я беру під особистий контроль розслідування цієї справи».

Нардеп уже адресував депутатське звернення Міністру ВСУ, Генпрокурору, взяти на особливий контроль та забезпечити об’єктивне й всебічне розслідування справи про підпал автомобіля отця Сергія Місана, що, можливо, був здійснений з метою його залякування.

Отець Сергій – настоятель храму в селі Овадне, а також громади Православної церкви України у селі Сусваль. Саме у цьому селі Сусваль місяць тому трапилася конфліктна ситуація, коли священник УПЦ МП не пустив до церкви похоронну процесію, бо померлий підтримував ПЦУ. Місцеві жителі висловили свій протест і 90% віруючих заявило про рішення перейти до ПЦУ.

У депзверненні йдеться:

«Підпал автомобіля відбувся вночі 16 лютого 2020 року на подвір’ї біля будинку, де проживає священник з сім’єю у с. Овадне. Автомобіль VolkswagenT4 повністю був знищений вогнем. Підпал авто сам потерпілий та громадськість пов’язують з церковним конфліктом – між прихожанами ПЦУ та УПЦ МП у с. Сусваль. Адже через конфлікт священнику неодноразово погрожували, в тому числі й підпалом автомобіля.

У зв’язку із вищезазначеним, відповідно до Закону України «Про статус народного депутата України», прошу Вас взяти на особливий контроль та забезпечити об’єктивне та всебічне розслідування справи про підпал автомобіля отця Сергія Місана».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*