В Олеській школі відбулося літературно-мистецьке свято (ФОТО)

28.02.2018 / Новини

Днями відомий журналіст та випускник Олеської школи Василь Трофимук презентував книгу «Вовчак. Волинська Січ».

Саме тут, в селі Олеск Любомльського району Волинської області, 9-го листопада 1954 року народився Василь Трофимук, – інформує сайт Вишнівської ОТГ.

Наполегливий у навчанні, він з відзнакою закінчив місцеву школу.

«Навідуюся сюди щороку, і не тільки у святкові чи поминальні дні. Адже тут моє коріння, тут могили моїх батьків», – каже Василь Арсентійович. Але нинішня зустріч стала особливо хвилюючою, бо відбулася вона з нагоди презентації його книги «Вовчак. Волинська Січ», присвяченої урочищу Вовчак, де зародилась армія нескорених – Українська повстанська армія.

Свою презентацію Василь Трофимук розпочав із вірша Олексія Луцюка, звичайного хлібороба, уродженця села Оса, сусіднього із знищеним Вовчаком. Цей вірш став частиною авторської передмови до книги.

Автор книги розповів, що робота над цим історико-публіцистичним нарисом тривала майже рік. Він збирав спогади старожилів, працював в архівах Києва, Луцька, зустрічався з волинськими краєзнавцями.

Василь Арсентійович наголошує, що ця книга – це «дарунок не тільки для тих, хто ще пам’ятає колишні події, а для нас усіх – волинян, щоб знали своє минуле та імена самовідданих патріотів, для яких і в ті далекі часи Україна була понад усе».

На зустріч Василь Трофимук приїхав не один, а з директором історико-культурного комплексу «Вовчак. Волинська Січ» Василем  Мазуриком. Хвилюючою була його розповідь про те, який шлях подолано від урочища Вовчак до загальнонаціонального центру патріотичного виховання, одного із форпостів відродження українського духу, утвердження духовної сили нашої Нації та Держави.

Учні виступили із святковим концертом: читали вірші Василя Трофимука, замітки із його статей, виконували пісні, знайомили присутніх із біографією та професійними заслугами автора.

Долучилася до проведення свята і завідувач сільською бібліотекою Лариса Марчук.

 

Читайте також:

1 Коментар В Олеській школі відбулося літературно-мистецьке свято (ФОТО)

  1. щиро вдячні за увагу до нашої трагічної і водночас героїчної історії. Слава Україні!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*