В одній зі шкіл Любомля гасили псевдопожежу (ФОТО)

26.09.2017 / Новини

У Любомльському НВК ім. Наталії Ужвій рятувальники провели гарнізонні пожежно-тактичні навчання. Змоделювавши ситуацію загоряння та сильного задимлення в приміщенні, відпрацювали способи здійснення евакуації людей з будівлі навчального закладу та прийоми прокладання рукавних ліній.

Від чергового персоналу 25-го вересня у пункт зв’язку  ДПРЧ-10 м Любомля надійшло повідомлення про пожежу в районній гімназії. Відповідно до тактичного задуму, на момент виникнення загоряння в будівлі знаходились люди. До прибуття рятувальників вчителі евакуйовували дітей зі школи та вжили заходи щодо відключення електроенергії.

За спланованою легендою вогонь спалахнув саме у актовому залі навчального закладу. На місце події прибуло два пожежних автомобілі. За ними одразу приїхала “швидка” та правоохоронці.

Рятувальники у засобах індивідуального захисту органів дихання проклали робочу лінію: провели розвідку та подали ствол на гасіння від вестибюлю до актового залу, що знаходиться на другому поверсі. Звідти сходами винесли на вулицю потерпілого, який з певних причин не встиг залишити задимлене приміщення.

Паралельно діяли працівники другого відділення цієї ж пожежної частини: проклали магістральну лінію, забезпечили перше відділення вогнегасними засобами та за допомогою висувної драбини подали ще один ствол для гасіння через вікна з іншого боку будівлі.

Після чого рятувальники вжили заходи для локалізації і подальшої ліквідації умовної пожежі.

Тим часом медики надавали необхідну першу допомогу потерпілому та імітовано госпіталізували його до лікарні.

“Головна мета таких заходів – перевірити оперативну підготовку чергових караулів, уміння діяти під час гасіння пожеж на об’єктах з масовим перебуванням людей. У ході навчання працівникам школи також було наголошено на прийнятті мір щодо евакуації людей та відключенні електроенергії. По завершенню навчань додатково провели роз’яснювальну роботу з адміністрацією закладу. Розповіли, як користуватися засобами пожежогасіння та що робити до прибуття рятувального підрозділу”, – повідомив заступник начальника 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Любомля Тарас Шило, під керівництвом якого відбувались навчання.

IMG_8508 IMG_8511 IMG_8515 IMG_8516 IMG_8523 IMG_8528 IMG_8527IMG_8538 IMG_8541 IMG_8547 IMG_8556 IMG_8558 IMG_8560 IMG_8567

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*