В обласному бюджеті не вистачає коштів на добудову дитсадка на Любомльщині

18.10.2016 / Новини

У Волинській облдержадміністрації стартував процес обговорення ступеню готовності об’єктів капітального будівництва, які мають бути здані цьогоріч.

Зокрема, цього тижня розпочинається обговорення окремо для всіх виборчих округів Волині.

Сьогодні, 18 жовтня, обговорювали об’єкти, які належать до округу № 19. Саме Любомльський та Шацький райони належать до цього округу, пише Інформаційне агентство Волинські новини.

Начальник управління капітального будівництва Волинської облдержадміністрації Лілія Павлова повідомила, що на 6 об’єктів цього округу передбачили 10,9 мільйона, з них 8 мільйонів – державного фонду регіонального розвитку. Нині вже виділили 6,5 мільйона гривень, але освоїли лише 5,4.

Практично усі виділені кошти освоєні на реконструкцію школи в селі Бубнів Володимир-Волинського району. Також завершується реконструкція школи в місті Устилуг (кошторисна вартість – 1,79 мільйона гривень, з яких 17 тисяч зекономили). На стадії завершення – реконструкція будинку культури села Зимне (кошторисна вартість 763 тисячі).

Вже цього року завершать об’єкт у Любомльсьому районі. З’ясувалося, що на об’єкт не вистачає 1,5 мільйона гривень, а він має бути зданий цього року. Інакше – садочок може перетворитися на довгобуд, адже держбюджет наступного року грошей не дасть. Нині по цьому об’єкту освоїли лише 800 тисяч гривень.

У райраді кажуть, що з ними щодо цього об’єкту ніхто не радився, тож запропонували свій варінт вирішення пролеми – здати половину об’єкту. А на решту буцімто наступного року кошти «знайдуть». На це голова ОДА Володимир Гунчик порадив все-таки шукати кошти, аби завершити об’єкт цьогоріч, щоб він не став довгобудом.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*