В Італії туристів почнуть штрафувати за покупку підробок

03.07.2018 / Новини

Влада Італії прийняла закон, згідно з яким купівля підроблених товарів уважається правопорушенням.

Він спрямований на боротьбу з нелегальними торговцями, що поширюють контрафактні товари на пляжах, – пише Кореспондент.

Програма “безпечних пляжів” була затверджена після даних, наданих торговельною асоціацією Conferscenti. Її співробітники підрахували, що грошовий оборот на чорному ринку в сфері туризму становить 22 мільярди євро, в результаті чого бюджет Італії недоотримує 11,5 мільярда євро на рік.

Для боротьби з продавцями контрафакту на пляжах Італії міністр внутрішніх справ Маттео Сальвіні планує залучити національну поліцію, оскільки впевнений, що вони ухиляються від податків і приносять збитки законним виробникам. Продавців підробок відомих брендів чекає штраф в розмірі від 2500 до 15 500 євро.

При цьому покупка подібних сувенірів теж буде вважатися незаконною. Любителям модних сумок, одягу, взуття та аксесуарів загрожує штраф до 7000 євро. Як і за масаж і тимчасові татуювання, які нелегально роблять на тих же пляжах.

Високі штрафи – вимушений захід італійського уряду, спрямований на боротьбу з проблемою незаконної торгівлі, масштаби якої останнім часом б’ють рекорди. У 2017 році поліція вилучила понад півмільйона підробок і заарештувала близько 10 000 їх продавців.

Новий закон набрав чинності в кінці червня.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*