В ЄС ухвалили заяву про український антикорсуд та спецпрокуратуру

11.08.2018 / Новини

Європейська служба зовнішніх дій (ЄСЗД) чекає на початок роботи антикорупційного суду до кінця поточного року та слідкує за проблемами в антикорупційній прокуратурі.

Про це йдеться у заяві речниці зовнішньополітичної служби ЄС, оприлюдненій на сайті відомства в ніч на суботу, – передає Європравда.

Заява присвячена закону про антикорупційний суд, що був ухвалений у липні і набув чинності ще тиждень тому. В ЄС визнали, що цей закон після внесення в нього змін відповідає зобов’язанням України перед західними партнерами.

“Це позитивне зрушення, здійснене у відповідності до міжнародних зобов’язань і на користь українським громадянам та бізнесам”, – йдеться у повідомленні. Також підкреслюється, що ці зміни ухвалені у відповідності до зобов’язань, взятих президентом Порошенком на саміті Україна-ЄС 9 липня. “Створення (Вищого антикорупційного суду, ВАС) означає суттєвий крок у вкрай важливій боротьбі з корупцією, яку веде Україна”, – заявила речниця ЄСЗД.

Звертає на себе увагу той факт, що документ був опублікований пізно вночі, хоча напередодні не відбулося важливих подій, пов’язаних зі створенням ВАС.
Співрозмовник “Європейської правди” в структурах ЄС пояснив, що причина публікації заяви – те, що в Євросоюзі завершили юридичний аналіз ухваленого закону і переконалися у відсутності в ньому прихованих проблем.

Водночас, у заяві згадується, що ЄС занепокоєний ситуацією у антикорупційній спецпрокуратурі.

“Важливо, щоби цілісність офісу антикорупційного спец прокурора та довіра до нього а також до його керівництва була підтримана та посилена”, – йдеться у документі.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*