В авікатастрофі на Харківщині загинув військовий, який служив на Волині

26.09.2020 / Новини

Волинян не було на борту літака з курсантами, що розбився під Харковом 25 вересня. Однак у катастрофі загинув курсант, який раніше служив у Луцьку. 

Про це пише Конкурент.

“22 життя забрала трагедія на Харківщині. Розбився літак Збройних Сил України Ан-26, на борту якого, окрім екіпажу, перебували курсанти Харківського національного університету Повітряних сил. За інформацією Волинського обласного військового комісаріату, на борту літака волинян не було”. – написав на своїй фейсбук-сторінці очільник Волинської ОДА Юрій Погуляйко.

Нагадаємо, у п’ятницю, 25 вересня біля міста Чугуїв Харківської області сталася аварія – впав і загорівся військовий літак, в якому знаходилася група курсантів. За словами заступника глави МВС України, на борту Ан-26 перебувало 27 осіб: 7 членів екіпажу і 20 курсантів.

Як зазначають у повідомленні на фейсбук-сторінці Організації волинських авіалюбителів, у катастрофі під Харковом загинув курсант, який раніше служив у Луцьку.

Курсант Андрій Померанцев раніше служив в Луцькій 204-й Севастопольській БрТА ім. Покришкіна .

«Як повідомляє на своїй офіційній сторінці пресслужба 204-ї Севастопольської БрТА ім. Покришкіна, яка дислокується на Луцькому військовому аеродромі, один з курсантів, який знаходився на борту даного літака, а саме курсант Андрій Померанцев, перед вступом на льотний факультет Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба був одним з наших рідних Севастопольсько-Волинських соколів зі складу даної бригади, в якій він проходив військову службу за контрактом. На одній з фотографій, наведених нижче, зробленій під час проходження Андрієм військової служби в нашому рідному авіаційному місті Луцьку, він сфотографований на фоні В’їзної вежі Луцького замку.

Сьогодні, в суботу, 26-го вересня, наші рідні Севастопольсько-Волинські соколи зі складу 204-ї Севастопольська БрТА ім. Покришкіна святкують 79-ту річницю з дня сформування їхньої військової частини. Але радість сьогоднішнього свята Луцьких військових авіаторів затьмарив невгамовний біль учорашньої жахливої авіакатастрофи на Харківщині та втрати одного зі своїх братів по крилатому строю.

Адмінколектив Організації Волинських Авіалюбителів «ОВАЛ» від імені всього колективу нашої Організації висловлює глибокі та щирі співчуття нашим рідним Севастопольсько-Волинським соколам зі складу 204-ї Севастопольська БрТА ім. Покришкіна, яка дислокується на Луцькому військовому аеродромі, батькам загиблого Андрія Померанцева Олені Померанцевій та Андрію Померанцеву, а також усім рідним і близьким усіх загиблих у вчорашній авіакатастрофі на Харківщині. Земля небом, Царство Небесне та вічна світла пам’ять Українським військовим авіаторам, яких небо забрало до себе назавжди. Вічного польоту…», – повідомляють луцькі авіалюбителі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*