В Афганістані розбився літак з понад 80 людьми на борту

28.01.2020 / Новини

В Афганістані зранку понеділка, 27 січня, розбився літак, який здійснював внутрішній рейс з Кабула в Герат. 

Під час авіакатастрофи на борту літака перебували 83 людини, – передає 24 канал.

Авіакатастрофа трапилася у провінції Газні у центральній частині країни, повідомляє Hürriyet.

Як пише видання Tolo News, лайнер упав на територію, контрольовану талібами. Це значно ускладнює можливість того, аби можливим постраждалим допомогли рятувальники.

До місця авіакатастрофи першими добралися саме бойовики “Талібану”, які намагалися боротися з пожежею, що виникла на місці падіння літака.

На місце падіння лайнера відправляються спеціально навчені урядові війська. Крім того, у пригірських регіонах Афганістану, де й розбився літак, несприятливі погодні умови. Це теж може відчутно завадити рятувальній операції.

Спершу повідомлялося, що розбився літак державної компанії Ariana Afghan Airlines. Втім у самій компанії цю інформацію не підтвердили. А згодом і зовсім заявили, що усі польоти відбуваються у звичному режимі.

Згодом речниця губернатора провінції Газні цю інформацію спростувала. Натомість другий віце-президент країни Сарвар Даніш підтвердив, що літак належав саме державній авіакомпанії, повідомляє видання Did Press Agency.

Речниця губернатора регіону також зазначила, що, найімовірніше, авіакатастрофа сталася через технічні неполадки з літаком.

Відомо також, що мовиться про літак Boeing 737-470, який виконував рейс AFG507A між Кабулом та Гератом. Цікаво, що для такого польоту йому варто було здійснювати політ чітко на схід, втім впав він південніше від столиці.

Згодом з’явилася ще одна версія – буцімто лайнер здійснював не внутрішній, а міжнародний рейс до індійського Делі. Втім цього разу з аеропорту Герату. Про це пише видання Aria News.

Згідно з останньою версією, зросла і кількість людей, які могли бути на борту літака. Буцімто до Індії летіли 110 людей.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*