Уряд змінив правила нарахування cубсидій

29.04.2018 / Новини

Кабінет міністрів України вніс зміни до програми призначення субсидій.

Відтак, з наступного опалювального сезону на субсидію не зможуть розраховувати особи, які приховують статки, мають великі будинки чи квартири або ж мають тіньову зайнятість.

Про це повідомили у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну.

Відтепер субсидію не призначатимуть, якщо сім’я володіє автомобілем, якому менше 5 років. Проте це не стосується мопеда та автомобіля, наданого органом соціального захисту населення.

Окрім того, у деклараціях про доходи – у новій графі “інші доходи” – необхідно буде вказувати доходи від оренди майна, зокрема, від здачі в оренду квартири.

З 1 травня 2018 року діє нове правило: субсидія відміняється, якщо площа квартири перевищує 120 квадратних метрів, а будинку – 200 квадратних метрів, крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Власники такої житлової площі будуть оплачувати послуги у повному обсязі,
– наголошується у повідомленні.

Також повідомляється, що людям працездатного віку, які претендують на субсидію, але не реєструються як безробітні, оскільки працють без оформлення в Україні чи за кордоном, органи соціального захисту автоматично рахуватимуть дохід у розмірі трьох прожиткових мінімумів – 5286 гривень. А тим особам, які справді є безробітними, необхідно буде стати на облік до центру зайнятості.

Окрім того, повідомляється, що з 1 травня 2018 року соціальна норма на газове опалення буде наближена до реальних обсягів споживання і становитиме 4,5 кубометрів на 1 квадратний метр площі, електроопалення – 30 кіловат-годин на 1 квадратний метр площі.

“При призначені субсидії на понаднормову площу житла, норма може бути збільшена не більш ніж на 30%”, – зазначили в КМУ.

Щодо субсидій для внутрішньо-переміщених осіб, то вони зможуть оформити субсидію без договору оренди житла – лише на підставі заяви і декларації, де вказано склад домогосподарства.

Зазначимо, що спрощено процедуру отримання субсидій для жителів об’єднаних територіальних громад. Відтак, ОТГ мають право приймати від громадян документи для оформлення субсидії для передачі їх органам соцзахисту населення, механізм повторює практику звернень до сільських і селищних рад.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*