Уряд затвердив постанову про передачу землі у власність ОТГ за межами населених пунктів

31.01.2018 / Новини

Кабінет Міністрів затвердив постанову про передачу землі у власність об’єднаних громад за межами населених пунктів.

Відповідний документ уряд схвалив на засіданні в середу, – інформує агенція Інтерфакс.

“Інвентаризація земель, які підлягають передачі об’єднаним територіальним громадам (ОТГ), розпочнеться вже завтра і триватиме до кінця року”, – уточнив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк під час засідання.

За його словами, йдеться про 760 тис. гектарів.

“Ми навіть будемо готові 50% вартості цих земель (у яких є власники – ІФ) покрити, проте, я думаю, ОТГ можуть це і самі зробити”, – уточнив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Як повідомлялося, Володимир Гройсман анонсував доручення Держгеокадастру відвести та передати землі за межами населених пунктів в управління ОТГ.

“Об’єднані територіальні громади управляють своєю територією лише в межах населених пунктів. За їхніми межами землею, яка в принципі має належати громадам, управляє держава. Голови об’єднаних громад ставлять питання про те, щоб повністю передати землю в управління цих громад”, – пояснив прем’єр-міністр.

Він нагадав, що в парламенті точаться дискусії із цього приводу, проте остаточного рішення народні депутати не дійшли. В той же час уряд прийняв рішення вирішити питання шляхом ухвалення розпорядження Кабміну.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*