Уряд планує ввести в Україні кримінальну відповідальність за тиск на бізнес

09.10.2017 / Новини

Найближчим часом в Україні буде створено робочу групу, яка напрацює законопроект щодо посилення відповідальності за тиск на бізнес.

Про це заявив у понеділок, 9 жовтня, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні круглого столу «Культура доброчесності – як рушійна сила сталого розвитку», повідомив Укрінформ.

«Я ініціюю створення робочої групи, яка би дуже швидко, за 2-3 тижні, внесла у парламент законопроект, який передбачає притягнення навіть до кримінальної відповідальності представників правоохоронних органів та контролюючих структур за надмірний тиск по відношенню до бізнесу», – сказав Гройсман.

За його словами, уряд має політичну волю сформувати такий законопроект, але краще, якщо юристи, які представлятимуть бізнес, візьмуть участь у його розробці.

«Я б дуже хотів, щоб ті, хто насправді дуже заважає працювати бізнесу, несли за це відповідальність, у тому числі й кримінальну. Ми маємо раз і назавжди поставити крапку в процесі тиску з боку правоохоронних структур», – наголосив прем’єр.

Він нагадав, що вже є заборона проводити «маски-шоу», бо «не можна використовувати сильні та героїчні бойові підрозділи як спосіб тиску на бізнес».

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*