Урок любомльської учительки надрукували в обласному збірнику навчальних матеріалів

28.12.2019 / Новини
Вчитель зарубіжної літератури Наталія Федонюк під час виступу на підсумковій конференції у ВІППО.

Компетентісний урок учительки любомльської школи надрукований в обласному колективному збірнику навчальних матеріалів.

«Нова школа – новий вчитель». Так називається регіональний освітній проєкт, підсумкова конференція якого відбулася у Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти 18 грудня цього року.

Участь у ній поруч із керівниками та заступниками директорів шкіл області взяла вчитель зарубіжної літератури Любомльського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 3 Любомльської міської ради Наталія Федонюк.

У рамках проєкту, який розпочався 10 жовтня 2018 року навчання пройшли 68 педагогів за чотирма тематичними модулями: професійна взаємодія учасників освітнього процесу, урок на засадах компетентнісного підходу, емоційний інтелект і тайм-менеджмент сучасного педагога.

Загалом відбулося 8 семінарів-тренінгів та 120 індивідуальних консультацій.

                  Учасники підсумкової конференції ВІППО

Авторами проєктувиступили кандидат педагогічних наук, доцент, проректор з науково-методичної роботи ВІППО Валентина Вітюк та кандидат педагогічних наук, проректор з наукової роботи Волинського ІППО Надія Ткачук.

Під час семінарів-тренінгів протягом чотирьох організованих сесій учасники презентували кращі практики моделювання сучасного освітнього процесу в умовах реалізації концепції «Нова українська школа». А також проводилисярізні тренувальні вправи: «На добрий настрій», «Характерні риси осіб, яким вдається здійснити зміни», «Позитивне мислення», лекції-презентації: «Шлях до успіху «Нової української школи», «Психолого-педагогічні особливості сучасного уроку», «Урок, що формує компетентності», «Ефективна команда», роботи в групах: «Досвід навчання», «Модель уроку», «Світове кафе», «Як встигнути все» та інше.

На підсумковій конференції проєкту ВІППО вчитель зарубіжної літератури Наталія Федонюк виступила з лекцією на тему: «Шлях до щастя нового вчителя в новій українській школі (за повістю В.Г.Короленка «Сліпий музикант» –шлях до щастя головного героя Петра Попельського)».

Такий вигляд має збірник навчальних матеріалів «Компетентнісні уроки». Луцьк, 2019.

У ній зазначено: «Шлях героя розпочався з народження. А для вчителя початком є сам урок. Він проводиться не для учнів, а разом із ними. Це урок, на якому присутній демократичний стиль спілкування, де діти вчаться здобувати знання, а не отримувати готові, де жоден із них не боїться висловлювати свою думку і доводити її.

Статистика свідчить, що за свій педагогічний вік учитель проводить понад 25 тисяч уроків, а учень за час навчання в школі відвідує їх майже 12 тисяч.Тому хороший урок – це той, на якому є: формулювання, визначення, прогнозування, вибір, реалізація, створення».

Після завершення навчання в рамках інноваційного освітньо гопроєкту «Нова школа – новий вчитель»педагоги отримали сертифікати та збірники навчальних матеріалів «Компетентнісні уроки». В ньому подано авторські розробки уроків із таких предметів: математика, літературне читання, я досліджую світ, природознавство, основи здоров’я, мистецтво, українська мова, українська література, історія, зарубіжна література, англійська мова, географія, біологія, хімія, фізика, фотомистецтво.

Наталія Федонюк (крайня зліва) з отриманим сертифікатом та авторським примірником збірника навчальних матеріалів.

Надруковані й матеріали уроку для 6 класу вчительки зарубіжної літератури Любомльської школи № 3 Наталії Федонюк затемою:«Володимир Галактіонович Короленко «Сліпий музикант». Шлях до щастя головного героя Петра Попельського. Тема мистецтва в повісті».

Ознайомитись із зібраними під обкладинкою свіжого видання розробками сучасних уроків із застосуванням інноваційних методів та новітнім компетентнісним підходом до навчального процесу можна на сайті Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти, де розміщено електронний варіант збірника.

                                                                                                        Юлія ХВАС

                                                    Сертифікат ВІППО

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*