Ураган “Доріан” над Америкою: доля кількох тисяч людей невідома

09.09.2019 / Відео, Новини

Над Америкою пронісся руйнівний ураган «Доріан». На Багамських островах унаслідок стихії загинуло 43 особи, доля тисяч людей – невідома. У Канаді близько 500 тис. споживачів залишилися без світла 

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на RFI.

«Наразі офіційне число загиблих становить 43», – йдеться у повідомленні. Як зазначається, вісім людей загинули на острові Великий Багама та 35 людей на островах Абако.

Водночас доля тисяч людей з 400 000 мешканців островів досі залишається невідомою. У п’ятницю міністр охорони здоров’я Багамських островів Дуейн Сендс припустив, що кількість загиблих зросте, адже руйнування на островах, за його словами, жахливі.

Мешканці Великого Абако на Багамах після руйнівного урагану «Доріан» почали повертатися до своїх нетрів.

Люди відбудовують домівки. Ця спільнота відома, як «Муд» або «Да Мадд». Її тисячі гаїтянських мігрантів будували протягом десятиліть, а «Доріан» зрівняв із землею за кілька годин. Про це повідомляє Business Insider.

Без даху над головами на Багамських островах і островах Великого Багаму залишилося близько 70 тисяч осіб. Офіційна кількість загиблих від уряду становила 20 жителів, але ця цифра буде зростати.

Втрати майна, не включаючи інфраструктуру та автомобілі, можуть скласти сім мільярдів доларів.

«Багамські острови перетворилися на країну третього світу. Люди місяцями будуть без роботи. Вони будуть без домівок і без їжі», – зазначив 67-річний різьбяр по дереву Гордон Хіггс.

Як повідомлялося, 2 вересня ураган «Доріан» досяг північної частини Багамських островів. Це найсильніший ураган, що коли-небудь вирував на Багамах.

У п’ятницю ураган ослаб до першої, найменшої категорії за шкалою Саффіра-Сімпсона.

Окрім того, у провінціях Нью-Брансвік (Нова Шотландія і Острів принца Едуарда) в Канаді, близько 500 тис. споживачів залишилися без світла через руйнівний ураган Доріан.

Про це повідомляє Новое время з посиланням на CTV.

За даними Національного метеобюро, стихія принесла зливи, які супроводжуються сильним вітром з поривами до 43 м/с. Внаслідок негоди в містах Канади залишились сотні повалених дерев та зірвані дахи будинків.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*