УПЦ МП перейменують примусово, якщо там зволікатимуть із виконанням закону

02.02.2019 / Новини

Якщо Українська православна церква Московського патріархату відмовиться виконувати закон про перейменування в Російську православну церкву, то держава зробить це самостійно.

Директор департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури України Андрій Юраш заявив, УПЦ МП повністю потрапляє під дію закону і зобов’язана перейменуватися, повідомляє “Інтерфакс”.

Він також пояснив, що закон дозволяє чітко визначити релігійну організацію, яка підпадає під його норми.

Ми дуже сподіваємося, що приймуть відповідне адекватне рішення, тоді буде можливість і релігійним громадам у себе на місцях внести відповідно до закону зміни до своїх статутів,– сказав представник відомства.

У Мінкульті вважають, що закон продемонструє, наскільки зацікавлене керівництво УПЦ МП у провокуванні умисної конфліктності в суспільстві. Зі свого боку, держава реагуватиме на порушення.

“Від дій керівництва цієї церкви будуть залежати і дії держави, як вона буде реагувати на абсолютне виконання норм закону або на свідомий непослух”, – зазначив Юраш.

Він пояснив, що організації залишаться без назви, якщо не внесуть у відповідний термін зміни. Однак при цьому статус юридичної особи вони збережуть.

Це відкриває можливості для держави самостійно вибрати і назвати цю релігійну організацію. Я не думаю, що це найкращий випадок для самих релігійних організацій, коли їм будуть пропонувати якісь назви – підкреслив Юраш.

Окрім того, представник Мінкульту пояснив, що релігійна громада залишає за собою всі майнові права, якщо змінила свою юрисдикційну підпорядкованість.

 

Читайте також:

1 Коментар УПЦ МП перейменують примусово, якщо там зволікатимуть із виконанням закону

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*