Ультраправі Європи хочуть зняти санкції ЄС з РФ

19.11.2018 / Новини

Представники ультраправих партій з багатьох країн, зокрема лідер французького “Національного об’єднання” Марін Ле Пен, минулими вихідними провели форум у Софії, щоб обговорити формування єдиної коаліції для участі у виборах до Європарламенту 23-26 травня 2019 року.

Про це пише Balkan Insight.

Політики відвідали Софію на запрошення партії “Воля” під керівництвом бізнесмена Веселина Марешкі, який перебуває під слідством за підозрою у здирництві.

На заході були присутні двадцять політиків з п’яти країн, але головними спікерами були Ле Пен та Марешкі. Болгарський політик назвав підйом націоналістичних партій на континенті “незворотною тенденцією”, яка збереже Європу та її традиційні цінності.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо політики руху “Європи націй”, яку хочуть створити націоналісти, відношенню до Росії та Західних Балкан, Ле Пен та Марешкі підтримали припинення режиму санкцій ЄС проти Москви та заявили, що кожна країна повинна мати свою власну політику щодо Кремля, спираючись на її інтереси, історичні та культурні зв’язки. За словами Ле Пен, ці зв’язки є дуже сильним у випадку Франції та Болгарії.

Щодо Західних Балкан Марешкі зазначив: “Звичайно, вони повинні рухатися в напрямку Європи, але це брехня, що цей шлях обов’язково проходить через НАТО”.

На запитання про те, чи знайома Ле Пен зі складним бізнес- і політичним минулим Марешкі, вона сказала: “Чесно кажучи, мені все одно”.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*