“Укрзалізниці” дозволили видобувати пісок на Ковельщині

24.10.2019 / Новини

Гірничий відвід з метою видобування піску терміном до 2035 року надали «Укрзалізниці» депутати Волиньради.

Про це йшлося під час пленарного засідання 25 сесії Волинської обласної ради 24 жовтня, – пише ІА Волинські новини.

Депутати розглянули проект рішення про надання гірничого відводу акціонерному товариству «Українська залізниця»

До обласної ради звернулося АТ «Укрзалізниця» щодо надання гірничого відводу для розробки Радошинського родовища піску. Йшлося про гірничий відвід загальною площею 36,1 гектара з метою видобування пісків Радошинського родовища, ділянки № 2, розташованого на території Ковельського району Волинської області строком дії до 20 червня 2035 року.

Нагадаємо, раніше АТ «Укрзалізниця» отримало в оренду на 16 років дві земельні ділянки Радошинського кар’єру, що у Ковельському районі, площею майже 40 гектарів. Ділянки призначені для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємствами, що пов’язані з користуванням надрами, під кар’єр для добування піску, розташованих за межами населених пунктів Радошинської сільської ради Ковельського району.

Як зауважив депутат Вячеслав Богдан, який закликав не підтримувати проект рішення, підприємство зареєстроване не на Волині, тому не сплачує тут податків, до того ж, щодо нього відкриті чимало кримінальних справ.

Своєю чергою, перший заступник голови облради Юрій Поліщук, підприємство сплачує значні суми податків до місцевих бюджетів та забезпечує роботою до 60 працівників у Голобській ОТГ, тож він закликав голосувати за надання гірничого відводу.

У підсумку, обранці обласної громади підтримали проект рішення.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*