Україну чекає наплив нелегальних мігрантів, – прикордонники

10.07.2018 / Новини

Незабаром Україна може зіткнутися з різким збільшенням кількості нелегальних мігрантів.

Про це заявив у коментарі “Укрінформу” голова Держприкордонслужби Петро Цигикал.

За його словами, країни ЄС посилюють протидію незаконній міграції, тому відбудеться переорієнтування цих потоків на інші напрямки, у тому числі і до України.

“Україна найближчим часом може зіткнутися з проблемою різкого збільшення кількості незаконних мігрантів, які будуть намагатися потрапити до нашої держави у будь-який спосіб”, – сказав він.

Цигикал пояснив, що зараз країни ЄС суттєво посилюють протидію незаконній міграції і, відповідно, відбудеться переорієнтування цих потоків на інші напрямки, в тому числі і до України.

“Сьогодні ми вже спостерігаємо збільшення кількості незаконних мігрантів на каналах легального в’їзду. Потенційні незаконні мігранти, спираючись на підтримку діаспор, офіційно видані документи та інші умовно законні шляхи намагаються потрапити до України, аби потім тут залишитися на нелегальному становищі, чи далі незаконно переходити кордон до ЄС”, – наголосив він.

Голова ДПСУ уточнив, що це переважно вихідці з Африки та Близького Сходу.

У зв’язку з цим, Цигикал вважає, що Україні слід посилювати міграційне законодавство та криміналізувати відповідальність за незаконне перетинання державного кордону. Крім того, зауважив він, правоохоронним органам потрібно детально відпрацювати аспекти взаємодії щодо упередження потрапляння незаконних мігрантів до країни та посилюлити інженерне облаштування кордону.

“Це – комплексне питання, яке стосується усіх учасників сектору національної безпеки та оборони”, – додав Цигикал.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*