Українцям дозволять купувати валюту онлайн. Правила

18.09.2018 / Новини

7 лютого 2019 року в Україні почне діяти закон “Про валюту та валютні операції”, який передбачає низку змін та спрощення регулювання, пише ТСН.

Нацбанк нині готує низку постанов, які регулюватимуть та розшифровуватимуть окремі положення закону. Серед основних змін, що настануть уже в лютому, у НБУ виділяють п’ять:

  1. Граничний строк здійснення розрахунків за експортно-імпортними контрактами буде розширено до 365 днів (зараз він становить 180 днів).
  2. Буде скасовано валютний нагляд для експортно-імпортних операцій на суму до 150 тис. грн.
  3. Індивідуальні валютні ліцензії буде скасовано. Натомість з’явиться система електронних лімітів.
  4. Будуть скасовані санкції у вигляді припинення зовнішньо-економічної діяльності за порушення строків розрахунків.
  5. Буде дозволено онлайн-купівлю іноземної валюти фізичними особами. При цьому на такі операції розповсюджуватиметься аналогічний ліміт, як і на купівлю готівкової валюти (зараз – до 150 тис. грн на день в еквіваленті).

“Чи будуть в нових нормативно-правових актах інші кроки з валютної лібералізації, окрім тих, що вже передбачені законом “Про валюту і валютні операції”, залежатиме від макроекономічних умов на момент завершення роботи над новим валютним регулюванням. Як і раніше, ключове завдання Національного банку – забезпечити макроекономічну та фінансову стабільність в Україні, тому подальші послаблення правил проведення валютних операцій буде можливим лише за сприятливих макроекономічних умов”, – зазначив заступник голови НБУ Олег Чурій.

Нагадаємо, закон України “Про валюту та валютні операції” було схвалено Верховною Радою 21 червня 2018 року. Закон набрав чинності 7 липня 2018-го, але вводиться в дію через сім місяців перехідного періоду від дня набрання ним чинності.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*