Українці зчинили бунт на кордоні з Польщею (ВІДЕО)

13.02.2019 / Новини

Двоє українців громадянина України 13 лютого, на світанку, приїхали в пункт пропуску “Краківець” і намагалися виїхати до іншої країни без міжнародного страхового сертифікату.

Після роз’яснень прикордонників щодо перетину держкордону, вони вступили у бійку після чого заблокувалися в автомобілі.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

Зазначається, що негайно на місце прибули чергові сили пункту пропуску та викликано наряд поліції.

“Нападники не реагували на неодноразові вимоги охоронців кордону вийти з транспортного засобу. Лише з застосуванням сили в присутності представників Нацполіції порушників прикордонники затримали та доставили в службове приміщення для складання процесуальних документів”, – йдеться у повідомленні.

За даними ДПСУ, порушників притягнуто до адмінівідповідальності та складено документи про адміністративне правопорушення ст.185-10 КУпАП (Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника ДПС України).

Також у прикордонній службі додали, що наразі усі обставини інциденту з’ясовують правоохоронні органи і у подальшому чоловікам загрожує кримінальна відповідальність за статтею 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронних органів).

Повідомляється, що Міжнародний страховий сертифікат “Зелена картка” в усіх країнах має уніфіковану форму і його наявність є обов’язковою передумовою для водіїв, які планують виїхати за кордон на власному автомобілі до країн-членів Міжнародної системи.

“А у кожній країні, яка входить до складу Міжнародної системи, серед яких є і Україна, функціонує Національне бюро, що є єдиною компетентною організацією з усіх питань, пов’язаних із відшкодуванням шкоди, завданої з вини водія-нерезидента на території такої країни”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідно до законодавства Держприкордонслужба має контролювати наявність у власника транспортного засобу страхового сертифіката “Зелена Карта” у разі виїзду з України.

Повідомляється, що впродовж останньої доби нестандартні ситуації виникали і біля пункту пропуску “Рава-Руська” на Львівщині.

Читайте також:

5 Коментарів Українці зчинили бунт на кордоні з Польщею (ВІДЕО)

  1. Ви кажіть правильно а не брешите як ті пси в людей була страховка тількі польська а не Українська як хоче влада собачя

  2. Яка різниця яку страховку має -чи польську, чи нашу, головне щоб вона була дійсна ?Зелена карта не діє на території України!Закон про стахування є і надає право перевіряти погранцам страховки.Но є ще міжнародні договори які мають більшу юридичну силу чим цей закон про страхування!

  3. Я можу сказати ось так:прикордонника хлопці не сильно то й побили, шуму більше ніж діла. А на правду, то треба піздити того підараса, що той закон придумав, а разом з ним тих, хто підтримав.

  4. Такого нахальства,хамства до простих людей не було за всі роки незалежності.На мою думку Моторне бюро України (МБУ)зацікавили Голову ДПСУ.Після цього придумали закон ,або розпорядження,які з великим задоволення почали виконувати їх підлеглі.Таким чином два чиновники “нагнули” всіх Українців.Замість того ,щоб знизити вартість ЗК до рівня РП,УКРАЇНЦІВ ЗНОВУ ЗАСТАВЛЯЮТЬ ЗДАВАТИ ГРОШІ ДЛЯ ВЛАДИ !А з двох хлопців,які були проти зробили злочинців і показали,що так буде з кожним ,хто піде проти!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*