Українці не довіряють найвідомішим жінкам-політикам, – дослідження

06.03.2018 / Новини

Опитування показало, що рівень довіри населення України до найвідоміших жінок-політиків є доволі низьким.

Про це свідчить дослідження Київського міжнародного інституту соціології, – пише Українська правда.

У ньому КМІС вирішив запитати українців стосовно довіри до жінок-політиків та суспільних діячів. В списку було 6 імен – нардепи Юлія Тимошенко, Надія Савченко, Ірина Геращенко, Оксана Сироїд, Ольга Богомолець та омбудсмен Валерія Лутковська.

Як виявилося, найбільш знаними жінками-політикам є Тимошенко (98%) та Савченко (95%), на другому місці Богомолець (77%) та Геращенко (74%); найменш знаними є Лутковська (35%) та Сироїд (47%).

При цьому рівень довіри до жінок нижчий ніж рівень недовіри. Найменший рівень довіри до Лутковської (6%), Сироїд (8%) та Савченко (10%), найбільший – до Богомолец (18%) та Тимошенко (17%), дещо менший до Геращенко (15%).

За балансом довіри-недовіри (відсоток тих, хто довіряє мінус відсоток тих, хто не довіряє) найкращі показники у Сироїд і Лутковської (-11 відсоткових пунктів), далі Богомолець (-14) та Геращенко (-19), потім Тимошенко (-44), яка має відносно високий рівень довіри, але ще більш високий рівень недовіри, та Савченко (-56).

У цілому дослідники виявили взаємозв‘язок – чим більше знають жінку, тим менше довіряють.

Опитування проводилося з 9 до 18 лютого у 110 населених пунктах в усіх областях України, окрім окупованого Росією Криму, серед 2043 респондентів.

Дослідження в Луганській і Донецькій областях проводилося лише на підконтрольній українській владі території.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*