Українці назвали свої найбільші проблеми: дані соцопитування

24.11.2017 / Новини

Серед найважливіших проблем, які потребують негайного вирішення, більшість українців називають війна на сході країни, зростання цін та низький рівень зарплат і пенсій.

Про це свідчать дані соцопитування, проведеного соціологами Центру Разумкова, “Соцису”, КМІСу та “Рейтингу”,- інформує 24 канал.

Так, серед найважливіших проблем, які треба негайно вирішити, воєнний конфлікт на сходi України назвали 51,3% опитаних українців, водночас 37% опитаних назвали зростання цiн на основні товари та інфляцію, а ще 36% опитаних – низький рівень зарплати чи пенсії.

Варто наголосити, що всього лише 1,7% опитаних українців першочерговими проблемами визнали тиск на бізнес зі сторони правоохоронців, а також нестачу свободи і демократії.

Найбільші проблеми українців

Щодо вирішення вказаних проблем, що 59,2% опитаних українців гажають, що вирішити конфлікт на сході можна, повернувши тимчасово окуповані території полiтико-дипломатичним шляхом, водночас 12,1% опитаних переконані, що це можна здійснити виключно шляхом військового наступу на окуповані території i повернення їх силою.

Щодо введення миротворчої місії на Донбас, то таку ідею підтримують 31,9% опитаних українців, водночас 28,1% – скоріше підтримують, ніж не підтримують, а зовсім не підтримують 12,3% опитаних.

Окрім того, 49,5 % переконані, що після завершення війни стосунки з Росією слід підтримувати на мінімально необхідному рівні, 21,8% переконані, що не варто підтримувати з Росією жодних стосунків.

Зазначимо, що серед позитивних змін, які відбулися у їхній області за останній рік, 44,9% опитаних українців назвали ремонт доріг, 27,3 % – підвищення пенсій, 26,6 % – благоустрій та озеленення міста чи села.

Додамо, що опитування проходило з 28 жовтня по 14 листопада 2017 року та охопило 20 тисяч осіб.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*