Український виш – у світовому рейтингу працевлаштування випускників

11.09.2018 / Новини

Дотепер українські заклади вищої освіти в рейтингу університетів світу за якістю працевлаштування випускників представлені не були.

Київський національний університет імені Тараса Шевченка потрапив до рейтингу університетів світу за якістю працевлаштування випускників (QS Graduate Employability Ranking-2019). Рейтинг складений компанією QS Quacquarelli Symonds, пише УНІАН у вівторок, 11 вересня.

Зазначається, що український університет потрапив у топ-500 рейтингу вперше за два роки і зайняв позицію в межах від 301–го до 500-го місця.

Лідером рейтингу з працевлаштування випускників став Массачусетський технологічний інститут. За ним йде Стенфордський університет, а замикає трійку лідерів Університет Каліфорнії (Лос-Анджелес). На четвертому рядку опинився Гарвардський університет, а замикає топ-5 – Університет Сіднея.

Також експерти оновили рейтинг 1000 кращих університетів світу-2019 за версією The QS World University Rankings. У рейтинг кращих вишів світу, як і в рейтингу-2018, пройшли також шість українських університетів.

Трійка кращих українських вишів погіршила позиції. Харківський національний університет імені Каразіна зайняв 481-е місце. Київський національний університет імені Тараса Шевченка – 531-540 місце, Національний технічний університет України Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського – 601-650 місце. А Національний технічний університет Харківський політехнічний університет зберіг свої позиції на 701-750 місці.

Також до рейтингу увійшли Сумський державний університет і Львівський національний політехнічний університет, вони опинилися на 751-800 місці. Донецький національний університет імені Василя Стуса з рейтингу вибув.

Що стосується першої п’ятірки, там змін практично не відбулося. Кращим освітнім закладом світу-2019 знову був визнаний Массачусетський технологічний інститут. За ним йде Стенфордський університет, а замикає трійку лідерів Гарвардський університет. На четвертому рядку опинився Каліфорнійський технологічний інститут, а замикає топ-5 закладів – Університет Оксфорда, який витіснив Кембриджський університет на 6-е місце.

Раніше в Міністерстві освіти назвали першу десятку вишів, які найчастіше обирали випускники. За рахунок своєї популярності освітнім закладам вдалося збільшити свої держзамовлення.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*