Українські заробітчани випереджають президента Дуду у рейтингу найвпливовіших людей економіки Польщі

11.02.2018 / Новини

Українські працівники у Польщі є однією з найпомітніших сил у польській економіці. За рівнем впливу на економічну ситуацію Польщі українські заробітчани випереджають президента Анджея Дуду.

Про це свідчить щорічний рейтинг видання Gazeta Prawna під назвою “50 найбільш впливових людей польської економіки”.

Видання уточнило, що за результатами 2017 року українці стали другою найбільш впливовою “людиною” у престижному списку, натомість перше місце в рейтингу дісталося прем’єрові Польщі Матеушу Моравецькому.

Свій вибір видання пояснило тим, що на сьогодні Польща для свого економічного розвитку потребує іноземних працівників, і такими працівниками стали громадяни України.

Тому у нашому рейтингу ми символічно розміщуємо українців, яких зустрічаємо на кожному кроці: в магазинах, на будівельних майданчиках, на заводах, у перукарнях, скрізь, де існує попит на роботу,– мовиться у повідомленні видання.

У статті також зазначається, що українські іммігранти позитивно впливають на стан системи польського соціального страхування, адже вносять у неї значні суми. Окрім того, відзначається, що зростання ролі українців на польському ринку праці є особливо важливим у контексті демографічних проблем.

“Експерти ООН називають Польщу однією з тих країн, чисельність населення яких скорочується найшвидше, тож її суспільство швидко старіє. Сьогодні іммігранти зі сходу пом’якшують ситуацію і перешкоджають демографічним змінам”, – пише Gazeta Prawna.

Водночас автори статті констатують, що навіть численні мігранти з України не вирішать польські проблеми, оскільки українські демографічні проблеми ще гірші, ніж польські.

“Ми також не можемо розраховувати на те, що нові працівники залишаться з нами назавжди. Коли багатші країни Західної Європи відкриються для них, то магніт вищих зарплат може привабити їх”, – резюмує видання.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*