Українські прикордонники активно співпрацюють з Інтерполом

16.04.2018 / Новини

У Державній прикордонній службі України на високому рівні проводиться постійна та активна робота з технічного вдосконалення всіх пунктів пропуску на державному кордоні.

Це дозволяє забезпечувати суттєве спрощення порядку подорожей громадян України до країн ЄС. Зокрема вдосконалення обладнання для біометричного контролю паспортних документів та підключення пунктів пропуску до баз даних Інтерполу, – інформують у прикордонному відомстві.

Українське прикордонне відомство системно реалізовує заходи щодо надійної охорони державного кордону України. Саме для недопущення переміщення через кордон осіб та транспортних засобів, які перебувають у розшуку як в Україні, так і за її межами, прикордонники використовують базу даних Інтерпол.

Нині на кордоні майже 160 пунктів пропуску обладнані технічними засобами з функцією біометричного контролю та підключені до баз даних Інтерполу.

Також у ході проведеної роботи збільшено кількість робочих місць в усіх пунктах пропуску. І як результат, вже реалізовано 2,3 тисячі інформацій щодо конкретних осіб і транспортних засобів.

База даних Інтерполу, крім виявлення осіб, які знаходяться в міжнародному розшуку, дозволяє оперативно встановлювати та обмінюватися інформацією про викрадені та втрачені документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство тощо.

Загалом підключення пунктів пропуску на державному кордоні України значно удосконалює співробітництво усіх правоохоронних органів України з правоохоронними структурами іноземних держав, у тому числі ЄС, у попередженні, розкритті та розслідуванні злочинів.

Варто зазначити, що у минулому році співробітниками Держприкордонслужби було реалізовано більше 3 тисяч спрацювань, а вже з початку 2018 року – майже 550.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*